Sesiuni antifumat Allen Carr pentru angajații TOTAL România

prezentare Cristian

Săptămâna trecută am avut bucuria de a începe o colaborare cu TOTAL România. Ne-au contactat în urmă cu câteva luni, solicitând sesiuni de terapie antifumat pentru angajații lor, dar am așteptat să treacă perioada de concedii, ca să începem lucrul. Cum Allen Carr’s Easyway România oferă consultanță în aplicarea politicilor antifumat în companii, precum și sesiuni de terapie pentru angajați, am creat imediat un program pentru angajații TOTAL.

Am început cu o sesiune la sediul din București, pentru angajații departamentului de vânzări, urmând apoi o întâlnire inițială cu angajații fabricii de la Cristian, județul Brașov.

Trebuie specificat că prima condiție pe care o impunem unei companii care ne solicită ajutorul, este de a nu obliga angajații să ia parte la sesiuni. Ceea ce reprezentanții companiei TOTAL au respectat întru totul. În calitate de foști fumători, știm prea bine cât de neplăcut este să fii presat să te lași de fumat. Iar prima întâlnire pe care am avut-o cu angajații fabricii a fost vineri.

prezentare CristianAm fost plăcut impreionați de numărul mare de angajați care au asistat la prezentarea succintă a metodei Allen Carr. Am știut imediat că reprezentanții companiei au respectat dreptul oamenilor de a nu participa, dacă nu doresc, din discuțiile stârnite „la locul faptei”.

Am mai aflat că se intenționează interzicerea fumatului în toate spațiile care aparțin fabricii, pauza de fumat devenind astfel complicat de gestionat pentru un fumător, astfel încât compania le oferă angajaților fumători șansa de a scăpa de acest inconvenient – fumatul, prin intermediul sesiunilor noastre.

Iar marele beneficiu este faptul că tot compania achită integral taxa de participare și este dispusă să ajute și familiile angajaților, acoperind jumătate din taxa de participare pentru soții și soțiile angajaților fumători, care aleg să vină la sesiune.

Am descoperit acolo un mod de lucru 100% occidental, o companie care da, impune reguli ferme, dar care vine în sprijinul angajaților săi, oferindu-le un ajutor consistent. Iar faptul că sprijinul este extins și la nivelul familiilor angajaților arată cât de mult își prețuiesc angajații. Bravo!

La nivel internațional, TOTAL colaborează cu clinicile Allen Carr, având deja rezultate deosebite. Urmăriți aici un scurt testimonial privind această frumoasă colaborare:

Dacă reprezentați o companie care dorește să le ofere angajaților săi un ajutor inestimabil – un serviciu care le poate salva viața, contactați-ne și vom începe să lucrăm împreună la crearea unui mediu profesional mai sănătos, cu angajați puternici, atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Posted in : Sesiuni corporate, Sesiunile Allen Carr
Related Posts
5 Comments
 • […] La începutul lui septembrie am fost contactați de o mare companie – Total România, care ne-a contractat pentru a-i ajuta pe angajațisă scape de fumat. Proiectul a avut o axă dublă: angajații din departamentul de vânzări, de la București, și angajații de la fabrica Total din Cristian, județul Brașov, unde politicile companiei urmau a se schimba, introducând interzicerea fumatului pe tot teritoriul fabricii și astfel, pauza de țigară devenind un chin pentru angajații fumători. Total România a continuat colaborarea inițiată de compania-mamă din Franța, unde, în mod identic, colegii de la Allen Carr France au fost cooptați pentru a-i ajuta pe angajații Total să scape de viciul lor. Am scris pe larg despre colaborarea cu TOTAL, aici. […]

 • deci asta mi se pare prea de tot si am sa va explic si de ce….
  In primul rand sunt nefumator ca sa nu se creada ca sunt vreun fustrat impatimit al tutunului si ca vorbeste nicotina din mine,cea ce au facut acesti directori de mare companie este exemplul clar al avariei si al lacomiei la care sa ajuns in aceste zile,da hai sa fim seriosi si nu o mai bagati pe aia ca s-au gandit la sanatatea angajatilor cand ei de fapt au vrut sa faca ceva incat sa nu mai iasa aia la pauza de tigara pentru ca pierdeau timp si in aceste companii timpul inseamna bani iar angajatii nu au timp de pierdut ei trebuiesc sa fie mai mult decat niste roboti pentru a aduce prosperitate companiei,sa munceasca pana la epuizare ,si ce s-au gandit ei mai bine investim niste bani (putini oricum dupa calculele lor aceste sedinte sunt o nimica toata in comparatie cu ce profit vor scoate daca aia vor munci pe branci)deci va rog frumos nu mai duceti lumea in eroare sa spuneti ca se gandesc aia la sanatatea angajatilor pentru ca nu se gandeste nimeni la sanatatea nimanui,daca era asa donau niste bani pentru copii bolnavi de cancer sau alte scopuri umanitare nu ii aduceau pe aia la sedinte precum porcul care il cresti tot anul ii dai sa manance mult sa il faci mare te porti frumos cu el ca mai apoi sa il tai sa il mananci cam asa au facut si astia

  • Allen Carr Easyway Romania
   Reply

   Cantitatea de furie pe care o transmiteti in acest comentariu este direct proportionala cu binele pe care aceasta companie il face angajatiilor sai. Si da, cu siguranta ca nu sunt primii angajatori care socotesc timpul pierdut la tigara al angajatilor (apropo, stiati ca sunt companii care nu te mai angajeaza daca afla ca esti fumator?…), insa spre deosebire de alte companii care pur si simplu interzic fumatul in perimetrul sediului, aceasta companie a inteles ca e necesar sa-i dai omului si o solutie. Aceasta companie, TOTAL, a inteles ca daca interzici fumatul, cel care este inca fumator, in loc sa se gandeasca la treaba pe care o are, se va gandi la tigara. Asa incat, nu mai bine il ajuti sa scape de viciu? Unde e problema? Angajatilor li se plateste terapia, unii poate chiar reusesc sa-si schimbe traseul vietii lasandu-se acum de fumat, fentand niste boli crunte, compania castiga angajati sanatosi – care apropo, lipsesc mai rar pentru ca se imbolnavesc mai rar, angajati mai productivi si mai eficienti… si toata lumea are numai de castigat. De unde atata revolta? Iar faptul ca dvs puneti semn de egalitate intre actul barbar al omorarii unui porc si ajutarea unui om sa scape de o dependenta de drog, asta este, in sine, revoltator.

  • Ca fost fumator ce a scapat de fumat cu „”metoda usoara” a lui Allen Carr pot spune ca prefer as fi preferat sa lucrez in plus 2 ore pe zi doar ca cineva sa imi fi spus mai repede de acest miracol care este „easy way”. Practic poti sa te lasi de orice dependenta aplicand aceasta metoda si sa o faci fara pastile sau suplimente si fara sa ai senzatia ca urci un munte. Pur si simplu te simti fantastic.

   • Allen Carr Easyway Romania
    Reply

    FELICITARI! Asa este! Metoda e atat de generoasa, incat principiile sale se pot aplica in multe alte zone de viata!

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

6 + 1 =

loading