Senatul României VS lăsatul de fumat

Stats_morti_EU_2015
Stats_morti_EU_2015

Mai multe date despre consumul de tutun: http://ec.europa.eu/dgs/health_food-safety/pressroom/infographics_en.htm

Ați auzit probabil știrea de ieri, conform căreia senatorii patriei s-au pronunțat împotriva interzicerii complete a fumatului în instituțiile publice, adică și la ei acasă, în Senat. Ca să cităm din Dumitru Pelican – „Nu poți să omori un om cu această lege. Lasă-i un locşor, acolo, de fumat!”. Pentru că nu-i așa, legile omoară, interdicția ucide, nu nicotina (un mizilic de insecticid letal care, dacă ar fi injectat direct în sânge în cantitatea dintr-o singură țigară, ne-ar omorî pe loc) și nici gudroanele și restul de aproape 400o de substanțe letale care se regăsesc în țigări, printre care și poloniu, un element radioactiv. Altminteri, nici colega sa, senatoarea Cristiana Anghel, nu e foarte lămurită în acest sens: „Nimeni nu va putea să-mi demonstreze că toţi cei care fumează se îmbolnăvesc şi cei care nu fumează nu se îmbolnăvesc. Câţi mor de cancer şi nu au fumat în viaţa lor?” În plus, toată lumea are un bunic care a fumat până la 90 de ani și a murit de „moarte bună” și toată lumea știe câte un nefumător care a murit de cancer de plămâni la o vârstă fragedă. Pe cale de consecință, nefumatul omoară!

Ingorând statisticile care demonstrează cu cifre absurditatea concluziei de mai sus, venim și spunem că dragi senatori, VĂ ÎNȚELEGEM!

Da, ați citit bine, vă înțelegem, pentru că și noi am fost așa. Toți foștii fumători își amintesc PANICA teribilă care-i bântuia când cineva le punea sub semnul întrebării viciul, când rămâneau fără țigări sau, mai grav, fără gaz la brichetă. Panica aia e înfiorătoare! Te trec toate transpirațiile când ți se interzice fumatul. Îți vine să urli, să te iei la bătaie cu o lume întreagă, ostilă, reclami dreptul de  a te omorî singur, te deprimi, e mare jale în sufletul unui fumător când i se smulge țigara din gură. Știm. Am fost și noi acolo.

Și da, poate că interzicerea fumatului acolo, pe holuri, lângă sala de plen, n-o să vă ajute să vă lăsați de fumat, ci o să vă întărâte, o să vă irite și o să vă inducă suficient de mult stres încât să recuperați cu spor odată plecați acasă (și vai de fumătorii care trebuie să munceaască uneori și 12 ore legate, fără pauză de fumat și vai de beneficiarii muncii lor, căci gândurile fumătorilor frustrați vor fi direcționate aproape exclusiv către țigară în tot acel timp), dar poate că veți face un gest suficient de curajos încât să dați un semnal unei tinere generații care acum se gândește dacă să-și aprindă sau nu o primă țigară, că se poate!

Aveți o șansă incredibilă de a rămâne în amintirea publicului care vă urmărește, drept oameni plini de curaj, nu de lașitate. Pentru că da, lăsatul de fumat e un act de curaj. Și poate fi o experiență valoroasă, de creștere personală, dacă e făcut cu cap.

Drept care, clinica Allen Carr România se oferă să fie partener de lucru Parlamentului României și să-i ajute pe parlamentari să scape de viciu. Ca să poată sta 12 ore în plen și să voteze legi, fără să-i sâcâie pofta de țigară.

P.S. Facem și discount de grup 😉

www.allencarr.ro; 0732138383; raspunsuri@allencarr.ro

 

Posted in : Uncategorized
Related Posts
Fumatul este o alegere? ( 9 Apr,2015 )

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

5 + 4 =

loading