Metoda Allen Carr pentru a scăpa de fumat

Metoda Allen Carr Easyway constă în sesiuni de terapie anti-fumat, de grup sau individuale, care ajută fumătorul să ia decizia cu care s-a luptat ani de zile: aceea de a stinge ultima țigară. Fără regrete, cu emoții firești și înțelese și totodată privind încrezător către viitor. Asta pentru că metoda Allen Carr se bazează pe argumente logice și de bun simț, prin intermediul cărora se schimbă perspectiva asupra fumtului, pe care nu-l mai percepem prin filtrul iluziei, ci așa cum este în realitate. Nu vorbim despre orori, nu vorbim despre motivele pentru care îți dorești să te lași de fumat, ci atacăm tocmai acele motive din pricina cărora fumezi (ex.: fumez ca să mă concentrez, ca să mă calmez, ca să mă recompensez etc.).

Mai trebuie să știi că metoda Allen Carr funcționează pentru orice fumător, indiferent dacă are la activ 2 ani de fumat sau 30, chiar dacă fumează o țigară pe zi sau 5 pachete, cum era cazul celui care a conceput această metodă – Allen Carr.

Cum?

Înlăturând temerile care-i țin captivi pe fumători: Cum aș putea sărbători o reușită, fără țigări? Cum să ies în oraș fără să fumez? Ce fac cu mâinile? Cum mă mai calmez fără tutun? Cum să depășesc un moment greu fără țigări?

Metoda Allen Carr anulează toate aceste spaime și conferă încredere, astfel încât cei care vin în terapie pleacă la final simțindu-se eliberați, susținuți și pregătiți pentru acest proces de transformare.

Și cu sevrajul cum rămâne?

Unul dintre primele mituri demolate în sesiune este cel al sevrajului fizic, de care se tem atât de mulți fumători. În realitate, fiecare fumător trece prin sevraj zi de zi, fără să știe. Simptomele sunt atât de ușoare, încât mulți fumători nici nu-și dau seama că sunt dependenți.

Ceea ce „se simte” atunci când oamenii încearcă să se lase de fumat folosind adjuvanți nicotinici, medicamente sau pur și simplu propria lor voință, este frustrarea cauzată de iluzia renunțării la un sprijin, la un prieten drag.

Prin abordarea sa complet diferită, metoda Allen Carr îți oferă starea mentală adecvată pentru a te simți pur și simplu eliberat.

Ce nu folosim în procesul de vindecare?
  • adjuvanți nicotinici (plasturi sau gume cu nicotină, spray-uri nazale, inhalatoare, țigări electronice);
  • terapie de șoc (nu vă arătăm fotografii șocante, informații despre boli sau inducerea fricii de moarte);
  • medicamente;
  • țigări medicinale;
  • voință.

Apelăm doar la rațiune, logică și bun simț.

loading